Matkustusohjeet

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittautuminen tapahtuu maksupalvelutarjoajan kautta, jolloin oman osallistumisen saa maksettua verkossa!

Pukeutuminen

Pukukoodina Luonnontieteilijöiden Jouluristeilyllä on haalarit.

Ikäraja

Risteilylle on 18 vuoden ikäraja.

Tax Free

Tuotevalvontasäännösten vuoksi tax free -myymälä myy rajoitetusti alkoholituotteita Turusta lähteneille risteilymatkustajille menomatkalla (30.11.). Paluumatkalla (01.12.) risteilymatkustajillamme on täydet tax free osto-oikeudet. Myymälän aukioloajat selviävät risteilyn käsiohjelmasta.

Loimun jäsenet

Loimu jakaa niin uusille kuin vanhoille jäsenilleen drinkkilippuja risteilyn aikana. Drinkkilippuja on jaossa rajallinen määrä. Oman juomalippunsa voi noutaa Loimun ständiltä/ständeiltä, joiden sijainnit ja ajankohdat ilmoitetaan tapahtumassa myöhemmin.

HUOM! Muistakaa ottaa jäsenkorttinne fyysisenä tai digitaalisena mukaan!

Lippujen jako

Hyttien liput on jaettu kirjekuoriin ja lajiteltu hytin yhteyshenkilön sukunimen mukaan. Kirjekuoressa on käsiohjelmat, rannekkeet (joiden kontrolliosa toimii tervetulotilaisuudessa arpana!) sekä maihinnousukortit.

Satamassa Siljan terminaalissa, ryhmämatkojen toimiston vieressä on pitkä pöytä jonka yläpuolelle on ripustettu merkit jotka kertovat mistä kohtaa ketäkin voi lippujaan kysellä. En selitä miten päätellään missä kohtaa oma sukunimi on, koska oletan teidän jo osaavan.

Lippuja aletaan jakamaan alkaen kello 15.30. Olkaa kilttejä ja noutakaa lippunne mielellään viiteen mennessä eli 17.00 mennessä! Tämä auttaa jättämään aikaa, mahdollisille korjauksille.

Lippujenjaon jälkeen

Laivaan nousu tapahtuu terminaalin toisesta kerroksesta. Terminaalin toisessa kerroksessa on odotusalue, johon pääsee turvatarkastuksen jälkeen. Turvatarkastuksessa matkalipustasi luetaan viivakoodi, jonka jälkeen et pääse enää pois odotusalueelta. Odotusalueella on erillinen anniskelualue. Matkustajat pääsevät Tupliksella 29.11. odotusalueelta laivaan noin klo 18.00. Varsinaisella Jouluristeilyn lähdöllä torstaina 30.11. laivaan noustaan vastaavasti noin klo 18.00. Käyttäydy satamassa asiallisesti. Huomattavassa humalassa oleva tai häiritsevästi käyttäytyvä matkustaja voidaan jättää satamaan.

Matkustajan on todistettava henkilöllisyytensä satamassa kuvallisella poliisin myöntämällä henkilöllisyystodistuksella (passi/ajokortti/henkilökortti). Jos matkustaja ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään, voi laivayhtiö kieltäytyä kuljettamasta ko. matkustajaa. Sataman turvamiehet voivat puuttua omien juotavien juomiseen satamassa, joten älä heilu terminaalissa kaljapullot ym. kädessä tai näkyvissä. Turvamiehet voivat tehdä matkustajien matkatavaroihin pistokokein tarkastuksia ja havaitessaan takavarikoida omia alkoholijuomia ja/tai soittimia.

Laivalla

Ennakkoon tilatut ruokakupongit toimitetaan matkalippujen yhteydessä. Ruokakupongissa lukee mihin ruokailuun se oikeuttaa sekä kupongin arvo. Voit käyttää kuponkia maksuvälineenä laivan ruokaravintoloissa. Maksettaessa ruokaa, jonka arvo on ruokalipun arvoa pienempi, ei erotusta hyvitetä asiakkaalle eikä käyttämättömiä ruokaseteleitä lunasteta takaisin.

Ruokailut

Buffetillalliseen ei tehdä erillisiä pöytävarauksia, vaan ravintolan hovimestari ohjaa seurueenne vapaana olevaan pöytään, kun saavutte ruokailemaan. Buffetkattausten ajankohdat löytyvät risteilyn käsiohjelmasta ja nettisivujen "Ohjelma" -sivulta.

Nuuska

Nuuskan myynti on sallittua ainoastaan laivan ollessa Ruotsin aluevesillä. Nuuskan myynnin ajankohdan löytää risteilyn käsiohjelmasta ja nettisivujen "Ohjelma" -sivulta.

Laivalla kelpaavat maksuvälineet

Eurot (ei baarit ja yökerhot)

Suomalaiset ja ruotsalaiset pankkikortit

VISA, Mastercard, American Express

VISA Electron, VISA Debit, VPAY, Debit Mastercard ja Maestro -kortit edellyttäen, että satelliittiyhteys toimii

Lähimaksuominaisuus on käytössä kaikilla laivoilla

Ruotsin kruunut eivät käy käteismaksuna

Ei valuutanvaihtoa.

Muuta huomioitavaa

Omien alkoholituotteiden tuominen ja käyttö laivalla ehdottomasti kielletty. Omien kaiuttimien tai vastaavien käyttö ilman kuulokkeita on kielletty. Laivayhtiöllä on oikeus takavarikoida em. tavaraa tai evätä matkustajalta pääsy laivaan.

Laivayhtiö veloittaa asiakkailta alkaen 100€ hyteistä, jotka sotkettu tai joissa on tupakoitu!